"Vinski Oxford" u Zadru

Images

Udruga ljubitelja vina Vinum iz Zadra u suradnji sa Falkensteiner hotelom Jadera, baš kako je i najavljivala prethodnih mjeseci, uspjela je dovesti najprestižniju svjetsku vinsku školu na svijetu u Zadar. Riječ je o WSET-u ili kako je popularno zovu vinski Oxford.

Iako su bila predviđena WSET Level 1 i 2, WSET Level 1 za početnike ovog puta nije održavan zbog manjeg broja prijavljenih, međutim Level 2 održao se prema najavljenim terminima 16. i 17. ožujka i 23.i 24. ožujka. od 16 do 20 sati. Ispit se održao 7. travnja.

Images

Jedan od najkvalitetnijih vinskih stručnjaka u Hrvatskoj, Vjekoslav Stojišić, preuzeo je dužnost predavača u Zadru. Stojišić je ujedno nositelj WSET Level 3 titule te trenutno pohađa Level 4 koji je ujedno preduvjet za Master of Wine kandidate.

Predavanja obuhvaćaju teoretsko i praktično znanje o vinima i žestokim alkoholnim pićima iz cijelog svijeta. Degustacija vina je sastavni dio svakog predavanja, te će se tijekom seminara kušati više od 50 poznatih vina iz cijelog svijeta. Ispiti su na engleskom jeziku i stižu direktno iz Londona.

Smatra se kako je ovo tek početak i kako će se baš ovim putem otvoriti i proširiti priča oko vinskog svijeta u Zadru te se uskoro planiraju organizirati i tečajevi Level 1, 2 i 3 u Zadru.

Piše: Zadarski.hr
Foto: Udruga ljubitelja vina - VINUM
Preuzeto sa: Zadarski.hr