GODIŠNJA NAGRAGA UDRUGE VINUM

Godišnja nagrada VINUM LAUREATUM najboljim vinima Hrvatske odgođena do daljenjeg

Nismo uspjeli odraditi niti medijsku najavu godišnje nagrade udruge Vinum "VINUM LAUREATUM" koja se ove godine trebala premijerno održati baš na Zadar Wine Festivalu, 27.-28. ožujka 2020.-te godine. Okrutni i pobješnjeli corona virus odgodio je ZWF, 2020.-te godine, a time i našu dodjelu nagrada, a posljedično time i stručno ocjenjivanje žirija koje se trebalo održati tjedan dana prije festivala.

VINUM LAUREATUM nagrada nosi ime svoje udruge Vinum, a laureatum u igri riječima daje na važnosti samoj nagradi, koja se u slobodnom prijevodu naziva: vino sa lovorikama. U sklopu nagrade, osim nagrada najboljim vinima Hrvatske u kategorijama: bijela, ružičasta, crvena, desertna i pjenušava vina, nagrade se dijele i perjanicama naše regije i to u kategorijama: vinarija godine, vinska osoba godine i najboljim vinima u svim kategorijama. O novom terminu dodjela nagrada, obavijestiti ćemo vas pravovremeno, putem stranica udruge, društvenih mreža i medijskih najava.

Nagrada VINUM LAUREATUM održava se pod pokroviteljstvom Muzeja antičkog stakla, a za dizajn same nagrade, pobrinula se zadarska umjetnica Antonija Gospić koja je svojim maštovitim pristupom osmislila staklenu plaketu koju osvajaju najbolji u kategorijama.

Nadajmo se što skorijem početku normalnog nastavka života sviju nas, a time i nastavka rada na ovoj vrijednoj nagradi.

Piše: Manuela Plohl (26.03.2020.)
Foto: VINUM